Direct informatie?

Vul je vraag hier in en we nemen binnen 24 uur contact met je op.


Een webinar is een interactieve online presentatie gericht op een vooraf bepaalde doelgroep. Het idee van een webinar is het geven van een online presentatie in de vorm van een tv-uitzending, waarbij deelnemers vanachter hun eigen computer meekijken. Met een webinar kun je direct vanuit huis of een webinar studio in contact komen met (potentiële) klanten, partners of medewerkers. Je deelt kennis en ervaring, versterkt de band met je achterban en genereert nieuwe leads.

Een webinar is de perfecte manier om je te presenteren en met je klanten of medewerkers in gesprek te gaan. Het leent zich ook prima als workshop, presentatie, seminar of lezing. Alles eigenlijk wat boeiend, relevant en informatief is voor jouw doelgroep.

Hoe werkt een webinar?

Om een webinar te kunnen organiseren heb je een laptop met webinar software, een camera en een ruimte nodig. Wil je het professioneler aanpakken dan kun je werken met geluid, licht, professionele camera’s, een technische crew, een presentator en een eindredacteur. Een webinar is een live evenement dat vaak wordt opgenomen. Zo kan je op een later moment de uitzending (nogmaals) bekijken. Om deel te nemen aan een webinar is het vaak voldoende om je via een speciale aanmeldlink in te schrijven. Vervolgens krijg je op het moment dat een webinar begint via een link toegang tot de uitzending. Hou er rekening mee dat een webinar meestal zo’n 30 tot 60 minuten duurt.

Waarom een webinar organiseren?

Wil je een onderwerp presenteren dat boeiend is, relevant en informatief? Of wil je een nieuw publiek bereiken en aan klantenbinding doen? Dan is een webinar een uitstekend idee. Het zoeken naar informatie en communiceren met elkaar verloopt tegenwoordig grotendeels online, een webinar haakt daar perfect op in.

Met een webinar bereik je een groot publiek en bespaar je veel tijd en geld. Je staat namelijk direct in contact met de mensen die voor jou van belang zijn. Zo kan je hen snel informeren en om feedback vragen.

Download het ebook

Wist je dat?

  • Een webinar heeft gemiddeld zo’n 150 tot 200 deelnemers.
  • Bij een webinar blijven vrijwel alle deelnemers tot het einde kijken.
  • Zo’n 5 tot 10% gaat in op je call to action(s), bijvoorbeeld om iets te kopen.
Presentator bij een live webinar

Meer weten?

Wil je weten hoe je een webinar organiseert? Bekijk dan onze uitgebreide pagina met stappenplan voor de organisatie van een succesvol webinar.


Zoek je een professioneel bedrijf dat jouw webinar organiseert? Bij metmotion zit je goed! Jij huurt een van onze webinar studio’s in Utrecht inclusief crew, wij regelen de rest.