Vragen over een Promotiefilm?

Ik ben Timo, de videomarketeer van metmotion. Ik beantwoord graag je vragen hierover.

Een video die de voordelen van jouw product/dienst vertelt.

Als marketeers denken we graag mee hoe de video aansluit bij jouw doelgroep in zowel vorm als inhoud. Samen met ons filmteam zorgen we er vervolgens voor dat dit er fantastisch uit ziet! Lees hieronder verder hoe wij films aanpakken, of vraag gelijk vrijblijvend een offerte bij ons aan en vul rechts het formulier in.

Direct naar: cases, FAQ of prijscalculator

 • Logo klant Uptempo
 • logo klant Sportlife
 • logo klant Yanmar
 • logo klant Buckaroo
 • logo klant Gemeente Utrecht
 • logo klant RedBand
 • logo klant Venco
 • logo klant Livera

Bekijk onze klantcases

De video over fossiele subsidies die viral is gegaan door zich als een olievlek te verspreiden

Het onderzoeksrapport van fossielvrij moet zichtbaar worden onder jongvolwassen. Maar hoe laat je een belangrijk onderzoek viral gaan?

Lees meer

Werving technici De Ridder met online videocampagne

Hoe werf je nieuwe medewerkers in een zeer competitieve sector? Met een unieke videocampagne, gemaakt door metmotion.

Lees meer

De energieke brandmovie van iwell voor het klimaat van de toekomst

Voor de transitie van iwell hebben we een brandmovie ontwikkelt die past bij de nieuwe identiteit.

Lees meer

BOSS veiligheidscampagne voor Antea Group

Hoe zorg je voor bewustwording van veiligheidsrisico’s op de werkvloer? Daar bedachten wij een creatieve campagne voor!

Lees meer

Rosenberg Van Leusden Makelaars trekt een fris, nieuw jasje aan

Een nieuwe positionering en bijpassende huisstijl, dan zit je bij metmotion goed!

Lees meer

Deze tractoren verdienen een speciale promotievideo

Yanmar Europe vraagt ons promotievideo’s te maken voor YM Tractor Serie. De video’s komen op een grote beurswand en wordt via diverse online kanalen verspreid.

Lees meer

“metmotion is al jaren vertrouwd leverancier van multimedia zoals videoproducties en websites. Het bureau denkt proactief met ons mee, is zeer flexibel en als non-profit zijn wij ook tevreden met de prijs-kwaliteitverhouding.”

TKI Urban Energy – Wendela Waller

iwell

Een multidisciplinair marketingbureau dat onze business haarfijn begrijpt en weet te vertalen in visuele hoogstandjes. Een eerlijke samenwerking die voelt als vriendschap, dat levert hele mooie projecten en resultaten op.

Barend Goes

Ontdekkingsreizen

MetMotion heeft een kleine documentaire gemaakt. De magie van de reis hebben ze fantastisch verbeeld. Ze waren zeer subtiel en respectvol naar de deelnemers. Ik heb ontzettend genoten van de samenwerking en de tips die ik van ze heb mogen ontvangen. Vakmannen, die plezier hebben in hun vak!

Wilma Arts

De Ridder

Voor het laten maken van een beursvideo kwamen we terecht bij de creatievelingen van MetMotion. Ze zijn gedreven, vakkundig en denken heel goed mee. Ook de prettige manier waarop ze met onze klanten omgaan is voor ons van grote waarde.

Annemarie van den Biggelaar

Gemeente Epe

Binnen 1,5 week maakte metMotion voor de gemeente Epe een film over de plannen rondom de verbouwing van het gemeentehuis. Timo begreep snel waar het om draait en bracht dat mooi in beeld. Ze zijn flexibel en denken creatief met je mee om de boodschap goed te visualiseren. Eindresultaat is ernaar!

Chantal Tutein Nolthenius

UMC Utrecht

MetMotion weet heel goed hoe zij ideeën kunnen omzetten in beelden en zij hebben een geweldige sfeer weten neer te zetten. Ik waardeer vooral de flexibele opstelling en het meedenken in mogelijkheden en niet in onmogelijkheden. Het is een prettig en ontspannen team om mee te werken!

Christian Jagersma

RVL Makelaars

metMotion is een creatief en enthousiast jong bedrijf met innovatieve ideeën en vooruitstrevende video-technieken.

Egon Rosenberg

Inmotie Psychologie

Bij metMotion denk ik aan vakkundig, klantgericht, creatief, enthousiast, commercieel en zicht op de markt. Ze hebben in de samenwerking meegedacht, geadviseerd en ontworpen. Voor mij de perfecte combinatie om goed samen te kunnen werken. De site en video’s voelen als een cadeau. Dank jullie wel!

Ellen Huijsmans

Quarantainenet

Een creatief en enthousiast jong bedrijf met innovatieve ideeën en vooruitstrevende video-technieken!

Frank van den Hurk

DHL Express

Frank & Timo were so flexible and came up with a great video! It was a fantastic collaboration, you are very professional , came very prepared to the event and very creative too! Definitely looking forward to work with you again!

Gail Pantig

Organisatie Inservice Autisme

Werken met Metmotion is inspirerend, krachtig en waardevol. Ze zijn onzichtbaar aanwezig en weten de kracht van het evenement te vangen. Zij zijn slim, sensitief en supergrappig! De afstemming verliep snel en hun vakmanschap droeg bij aan het weergeven van de Inservice Autisme in deze trailer.

Ilonka van der Sommen

Nike

Een top team! De mannen zitten allemaal vol energie en werken duidelijk met heel veel passie. Denken altijd vanuit oplossingen en komen met innovatieve ideeën. Creatief, enthousiast, resultaat gericht en ontzettend inspirerend om mee te werken.

Jennifer Mathijssen

Madern International B.V.

De mensen van metMotion hebben een groot observerend en luisterend vermogen en weten dit om te zetten naar een creatief idee. Met trots vertonen wij onze animatie aan (potentiële) klanten, leveranciers en iedereen die het maar wil zien.

Josina Speijer

StartHousing

Het team van Metmotion heeft marketingcreativiteit en weet hoe ze dit in moeten zetten om resultaat te behalen. Door een flexibele opstelling en zich aan te passen op de onderneming onderscheiden zij zich. Daarbij zijn ze ook een prettig team om mee te werken.

Nathan Selbach

EMEA Instart Logic

Great pleasure working with Metmotion. They are very professional, organised, highly creative with a proactive attitude for producing very high-quality videos. They take their years of experience and advise of the best approach resulting in a partner.

Priya Patel

Waarom een promotievideo laten maken bij ons?

Eigen filmteam

We hebben een eigen filmteam met daarin meerdere videoslimmeriken in regie, productie, camera en animatie. Bekijk ze hier allemaal

Eigen marketeers

Onze eigen marketeers denken precies vanuit jouw doelgroep, dus we hebben snel een boodschap die aansluit.

Social teaser of reel?

We kunnen meerdere varianten en formaten maken voor diverse platforms/social media waardoor je een breder publiek kunt bereiken.

10+ jaar ervaring

We begonnen ruim 10 jaar geleden met onze passie, toen filmen met nieuwe technieken steeds betaalbaarder werd voor de gewone man. En nu 10 jaar later doen we het nog steeds met dezelfde liefde.

Prijs kwaliteit verhouding

Een van de punten die wij vaak terughoren van onze klanten is onze uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding. We snappen dat je een kwalitatief goede film wilt krijgen, maar we denken ook mee mee vanuit budget

Ervaring in campagnes

Als online reclamebureau zijn wij expert in campagnes. We helpen je graag met het opzetten van een campagne die meer kijkers trekt en meer impact maakt.

De stappen naar een promotievideo

We doorlopen altijd drie fases. In de pre-productiefase leggen we de basis, met het bepalen van de doelen, ontwikkelen van het concept, het samenstellen van het team en het plannen van de opnames. Tijdens de productiefase worden de opnames gemaakt. In de post-productiefase wordt alles gemonteerd, bewerkt en voorzien van sound, muziek en animaties, om zo tot het uiteindelijke meesterwerk te komen.

Preproductie

Alle organisatie voor de filmdag

 • Briefing met klant
 • Creatief concept ontwikkelen
 • Scriptontwikkeling
 • Shotlist
 • Feedbackverwerking
 • Storyboard indien nodig
 • Draaiboek ontwikkelen voor filmdag
 • Productionele zaken
 • Klant briefen

Productie

Tijdens de filmdag

 • Gearvoorbereiding
 • Reizen naar filmlocatie
 • Filmen bedrijfsfilm
 • Data handling tijdens stemdag
 • Inladen gear & backups maken

Post productie

Alles na de filmdag

 • Spotten materiaal
 • Basismontage
 • Design motion graphics/animaties
 • Motion graphics animeren
 • Muziekselectie & editing
 • Color correction & grading
 • Feedbackverwerking
 • Voiceover bestellen
 • Sound design(drinks/ bites)
 • Extra delivarables (social teasers)
 • Ondertiteling maken en eventueel vertalen

Wat kost een promotievideo?

De kosten van het laten maken van een promotievideo kunnen variëren en zijn vaak moeilijk van tevoren exact in te schatten. Dit komt doordat de uiteindelijke prijs afhankelijk is van tal van factoren die specifiek zijn voor elk project. Bij ons videoproductiebureau begrijpen we dat transparantie belangrijk is, maar we willen ook benadrukken dat we ons best doen om een eerlijke en passende offerte te bieden voor jouw bedrijfsfilmproject.

Enkele factoren die de kosten beïnvloeden zijn onder andere de lengte van de film, het gewenste niveau van productiekwaliteit, het gebruik van speciale effecten of animatie, de locatie waar gefilmd moet worden, en de benodigde apparatuur en personeel.

timo-en-noella-die-overleggen-over-videoscript

Waarom een promotievideo?

Een promotievideo is van onschatbare waarde voor bedrijven om meerdere redenen. Het belangrijkste voordeel is de kracht van visuele communicatie. Volgens recente studies blijkt dat videocontent tot 66% meer leads genereert in vergelijking met andere vormen van marketing.

Daarnaast verbetert een promotievideo de zichtbaarheid van een bedrijf aanzienlijk. Op sociale media zoals Facebook en Instagram krijgen berichten met videocontent tot 48% meer betrokkenheid. Dit vergroot niet alleen het bereik, maar verhoogt ook de kans dat uw boodschap wordt opgemerkt. We kunnen je promotievideo ook inzetten als commercial op een TV kanaal. We hebben hier ervaring in, dus vraag naar onze mogelijkheden.

Bovendien kan een goed gemaakte promotievideo het vertrouwen van potentiële klanten vergroten. Volgens onderzoek voelt 57% van de consumenten meer vertrouwen in een bedrijf dat video’s deelt over zijn producten of diensten. Dit vertrouwen vertaalt zich vaak in een hogere conversieratio.

Behind-the-scenes-regisseur-vertelt-filmscript-acteur-filmstudio-promotievideo

Veelgestelde vragen

Wat is een promotievideo?

Een promotievideo is een video die vooral ingaat op de problemen die de gebruiker heeft, en daarbij oplossingen geeft die het bedrijf heeft.

Wat kost een promotievideo?

Het is afhankelijk van veel factoren wat een promotievideo uiteindelijk kost. Maar om toch een grove schatting te geven ligt dit tussen de € 2500 en € 5500 afhankelijk van de wensen. Vraag gerust een vrijblijvende offerte aan.

Hoe lang moet een promotievideo zijn?

Dit hangt volledig af waar de video te vinden is. Op een landingspagina kan deze best 1 a 3 minuten zijn. Als de video op social media wordt gebruikt adviseren we vaak tot de 30-45 seconden. Stel gerust je vraag hierover aan onze marketeers

Hoe lang duren de opnames van een bedrijfsfilm?

Wij kunnen vaak in 1 dag op locatie alles draaien inclusief eventuele interviews, voiceovers en/of droneopnames.

Verwerken jullie onze huisstijl?

Uiteraard. De video is een versterking van je merkidentiteit dus wij verwerken altijd de kleuren, typografien en andere elementen.

Werken jullie met acteurs of gewone mensen?

We werken graag met de mensen van het bedrijf om authenticiteit te behouden, maar kunnen ook met acteurs werken als de vraag daar is.

Hebben jullie voorbeelden van promotievideo?

Jazeker. Bekijk op deze pagina’s de cases of ga naar metmotion.nl/cases/video voor al onze videoprojecten.

Helpen jullie ook met het publiceren van de video?

Ja, graag zelfs. We hebben diverse marketeers in het team die graag meedenken of de film voor je campagnematig inzetten. Zo behaalt je video veel meer views en uiteindelijk resultaat. We leggen je hier graag meer over uit in een (online) meeting.rn

Maken jullie ook korte socialmedia varianten?

Ja, we denken van te voren al mee zodat we hier rekening mee houden in het script. Zo kunnen we diverse 10-25 seconden varianten maken van de film die je kan inzetten op social media. Bijvoorbeeld een staande variant voor een Instagram story.

Werken jullie met voiceovers?

Ja, we kunnen ervoor kiezen om een interview te doen met de klant, of voor een voiceover. We werken met professionele voiceovers die wij weer inhuren. We hebben hierin geen voorkeuren, maar kiezen vooral samen met de klant de stem die jullie vinden die bij je past.

Filmen jullie ook internationaal

Jazeker. Wij hebben ervaring in het filmen door heel Europa heen. Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden reizen we dan het liefst per trein of met de (electrische) auto.

Schrijven jullie ook scripts?

Jazeker. Wij vragen je eerst goed uit zodat we een goede briefing hebben. Hiermee schrijven onze copywriters een script. Dit komt dan weer bij jullie terecht voor feedback om uiteindelijk tot een perfect script te komen.

Ik heb een snelle deadline

Geen probleem. We hebben een groot eigen team maar ook een groot netwerk van collega’s en kunnen dus snel schakelen.

Ook een promotievideo laten maken?

Laat je gegevens achter en Timo vertelt je er alles over!

“Als videomarketeer heb ik veel ervaring met het maken van videos die helpen je doelen te behalen. Mag ik je helpen?”

Timo