Expertises:

  • Video concept & productie
  • Online marketing campagne
  • Uitvoer campagne op YouTube & Linkedin

Precisiemachine specialist De Ridder zoekt technici. Hoe doe je dat in een zeer competitieve markt waar veel bedrijven staan te springen om goed personeel? Geef je geld uit aan dure wervingscampagnes en advertenties of kies je voor een creatieve oplossing? Dat laatste dus, met veel succes!

De uitdaging

De Ridder opereert in een sector met een grote vraag en klein aanbod van technici. Hoe zorg je er dan voor dat kandidaten voor jou kiezen? En dat de kandidaten die voor jou kiezen ook nog eens serieuze skills hebben? Makkelijk is dat niet.

De oplossing

Het verhaal

We ontwikkelen een videocampagne die bestaat uit twee videocommercials van 30 seconden en twee tag on’s van 6 seconden. Deze humoristische en verhalende video’s geven een kijkje in de wereld van een monteur en een planner bij De Ridder.

De promotie

We promoten de video’s met een Youtube en Linkedin advertentie-campagne, gericht op twee doelgroepen die we matchen aan de vacatures.
Zo targetten we niet alleen de actief zoekenden, ook de niet actief zoekenden.

Cliffhanger

Om ervoor te zorgen dat de commercials niet worden geskipt geven we de video’s binnen de eerste 5 seconden een cliffhanger. Dit kan een zeer positief effect hebben op het aantal kijkers dat de video volledig bekijkt. Zo kunnen wij ons doel bereiken van meer dan driehonderd kwalitatieve sollicitanten die naar de vacaturepagina van de Ridder gaan.

Het resultaat

De video’s zijn vele duizenden keren bekeken en hebben gezorgd voor veel interesse in een baan bij De Ridder. Ook de naamsbekendheid van het bedrijf heeft een flinke booste gekregen!

Een paar statistieken:

  • 19.152 aantal bekeken video’s.
  • 468 websitebezoeken
  • Hoge attentiewaarde video’s van 96,8%
  • 35 klicks op Linkedin bericht
  • 10 comments op bericht.

Een videoconcept waarin we werkzaamheden uit de vacatures op een grappige manier uitvergroten

Insights

Maak de video humoristisch & kort

De aandachtsspanne van een internetgebruiker is érg klein. Juist daarom wil je snel opvallen, bijvoorbeeld met een grappige video die niet langdradig is.

Zorg voor een vroegtijdige cliffhanger

Met een vroegtijdige cliffhanger zorg je dat kijkers de volledige video bekijken en de volledige boodschap meekrijgen.

Combineer echte collega's en acteurs

Met een hybride aanpak tussen echte mensen en acteurs creëer je een professioneel en lekker lopende video en behoud je de echtheid van jouw merk.

Over De Ridder

Sinds 1976 heeft De Ridder BV zich ontwikkeld tot een begrip op de Nederlandse markt, als importeur van hoogproductieve, verspanende precisie metaalbewerkingsmachines. De Ridder levert met name machines van gerenommeerde Zwitserse, Duitse, Oostenrijkse en Japanse merken.