Expertises:

  • Script & concepting
  • Filmen & Editing

De Climate Classic 2023 is een route van 250km over de denkbeeldige kustlijn. Ivo en Eva fietsen mee om aandacht te vragen voor de klimaatproblemen. Wat motiveert hen? Twee videoportretten, één doel.

De uitdaging

Dat het klimaat een actueel thema is, hoeft niet meer gezegd te worden. In 2023 deden bijna 1500 deelnemers mee aan de Climate Classic, een 375km lange tocht over de lijn Breda – Groningen. Een denkbeeldige kustlijn die werkelijkheid kan worden door klimaatverandering.

Alle deelnemers hebben hun eigen motivatie om aandacht te vragen voor de klimaatcrisis. Cycling 4 Climate wil laten zien dat motivatie om mee te doen voor iedereen anders kan zijn. 

De oplossing

Twee deelnemers worden gevolgd in de voorbereiding en tijdens de Climate Classic 2023. In documentairestijl wordt de kijker meegenomen in de denkwijze van een gematigde geoloog en een radicale wetenschapper bij het KNMI.

Met deze video’s wordt de missie van Cycling 4 Climate “Duurzaamheid leuk maken met fietsevenementen, bewustwording rond de klimaatcrisis vergroten én laten zien hoe we impact kunnen maken” ondersteund.

Het resultaat

Twee indringende portretten van fietsers die ieder om hun eigen reden aandacht vragen voor de klimaatcrisis. De interviews leggen bloot dat vader Ivo dit belangrijk vindt om een leefbare wereld voor zijn kinderen achter te laten. En dat jonge vrouw Eva dagelijks de gevolgen van klimaatverandering in haar werk tegenkomt en weet dat er geen tijd voor uitstel meer is.

Cycling 4 Climate Climate Classic 2023
Cycling 4 Climate videoportret
C4C portret Ivo
C4C Climate Classic 2023 videoportret

Over Cycling 4 Climate

Cycling 4 Climate is een wielervereniging die aandacht wil vragen voor het klimaat door een wielerkoers te houden langs een denkbeeldige kustlijn, die werkelijkheid kan worden door klimaatverandering.