Expertises:

  • Script & concepting
  • Filmen & Editing

Waar water en land elkaar ontmoeten, ontstaat leven. Wereldwijd zijn één miljard mensen voor jun levensonderhoud afhankelijk van wetlands. Niet alleen werken wetlands als spons om overtollig water op te nemen en weer vrij te geven bij droogte, ze kunnen ook nog 30% van de natuurlijk CO2 opslaan. Een belangrijk stuk natuurlijk dat beschermd en herstelt moet worden dus! En dat doet Wetlands International. De fietsers van Cycling 4 Climate halen met hun deelname aan de Climate Classic 2024 geld op voor dit goede doel, die niet alleen klimaatschade kan beperken, maar zelfs kan omkeren.

De uitdaging

Dat het klimaat een actueel thema is, hoeft niet meer gezegd te worden. In 2024 doen meer dan 2000 fietsers mee aan de Climate Classic, een 375km lange tocht over de lijn Breda – Groningen. Een denkbeeldige kustlijn die werkelijkheid kan worden door klimaatverandering.

Dit jaar heeft Cycling 4 Climate een doneerdoel in de vorm van Wetlands International. Hoe belangrijk wetlands zijn voor het tegengaan van de klimaatcrisis, wilden zij laten zien in een video. 

De oplossing

Oprichter van Doneereffectief Bram koppelde de twee stichtingen aan elkaar om een grote impact te maken. Het waterland en de fietswereld komen letterkijk samen in de Biesbosch, waar de initiatiefnemers Bram Schrapers van Doneer Effectief, Jasper de Boom van Cycling 4 Climate als Femke Tonneijck van Wetlands International aan het woord komen over het belang van Wetlands en wat jij kan doen om ze te helpen beschermen. Gecombineerd met eigen dronebeelden van de nationaal park De Biesbosch en de beelden van wetlands over de hele wereld krijgt de kijker inzicht over de schaal van de impact die gemaakt kan worden door de wetlands de beschermen.

Het resultaat

Een prachtige video in documentaire-stijl waarin duidelijk wordt uitgelegd waarom het beschermen van wetlands een win-win-win situatie voortbrengt.

De video is door Doneer Effectief, Wetlands International en Cycling for Climate enthousiast omarmt en gedeeld op de doneerpagina. verschillende social media kanalen en websites.

Over Wetlands International

Wetlands International is een op wetenschap gebaseerde organisatie die samenwerkt met maatschappelijke organisaties, overheden en de particuliere sector om het behoud en herstel van wetlands mogelijk te maken. Door samen te werken en de acties op te voeren om wetlands in hele landschappen te beschermen en te herstellen, kunnen we de veerkracht vergroten die de samenleving nodig heeft om het hoofd te bieden aan de klimaatcrisis en de basis leggen voor duurzame ontwikkeling.