Voor Antea Group hebben wij weer een tof project mogen doen. Ze zagen dat Assetmanagment (onderhoudsmanagement van objecten en locaties) slimmer en intuïtiever kon worden ingericht en maakten hiervoor een app. Wij ontwikkelden een videoconcept waarin de kracht van de app, Augmented Reality, tot leven komt.

De uitdaging

Voor Antea Group hebben wij weer een tof project mogen doen. Ze zagen dat Assetmanagment (onderhoudsmanagement van objecten en locaties) slimmer en intuïtiever kon, en ontwikkelden een systeem om via Augmented Reality inspecties uit te voeren aan openbare ruimtes.

Met het nieuwe systeem wordt je op een Mobile Device visueel begeleidt naar de te inspecteren locaties. De inspecties zelf worden ook geheel visueel gedaan in een intuïtief te bedienen Augmented Reality App. Het systeem maakt het mogelijk om makkelijker, sneller, slimmer en betrouwbaarder inspecties uit te voeren. De object status wordt centraal geregistreerd en is daardoor inzichtelijk voor alle onderhoudspartijen.

De oplossing

Pre-productie

Videoconcept (inclusief verhaal & storyboards) bedenken op basis van het nieuwe systeem

Voordat we de opnames konden starten hebben we een aantal voorbereidingen verricht. We zijn begonnen met het bedenken van een creatief concept en storyline. Aan de hand hiervan hebben we een script uitgeschreven. Ook hebben we een videostijl gecreëerd wat gebaseerd is op de huisstijl van Antea. Met al deze componenten konden we aan de slag gaan met filmen.

Productie: Multi Cam nachtopnames op Schiphol Amsterdam

We hebben de video opgenomen van een inspectie op Schiphol Amsterdam. De uitdaging was dat we ‘s nachts moesten filmen om de drukte te omzeilen en we hebben opnames moeten maken vanuit een hoogwerker. We hebben gefilmd hoe een inspecteur met dit systeem makkelijk inspecties kan uitvoeren bij het sanitair op een luchthaven

Het resultaat

Een video die de ervaring van de app echt tot leven brengt. Het concept van de techniek is nu begrijpelijk voor iedereen, wat voordelen meebrengt met betrekking tot het sales proces voor geïnteresseerde partijen.

Bekijk de behind the scenes & het storyboard

Over Antea Group

Antea Group is een internationaal opererend ingenieurs- en adviesbureau die wereldwijd actief is. Door hoogwaardige kennis te combineren met een pragmatische aanpak maken ze oplossingen haalbaar en uitvoerbaar. Om assetmanagement sneller, slimmer en betrouwbaarder te maken zetten Antea Group Augmented Reality in voor in door navigatie. Dit maakt het mogelijk om via een tablet of smartphone digitale informatie aan een fysiek object toe te voegen. Zo kun je zonder voorkennis sneller, nauwkeuriger en efficiënter realtime assets beheren.