Expertises:

  • Video
  • Social Campagne

September 2023. Het nieuwste onderzoeksrapport van Fossielvrij over de fossiele subsidies komt uit. Om de doelgroep (jongvolwassenen) te bereiken, zijn de juiste middelen nodig om dit verhaal zich als een olievlek te laten verspreiden: video dus!

De uitdaging

Het onderzoek over fossiele subsidies toont aan hoeveel geld er naar de fossiele industrie gaat en wat de gevolgen daarvan zijn. Hoe zorg je ervoor dat een rapport in een paar minuten gelezen en begrepen wordt?

De grote groep jongvolwassenen moet worden bewogen om tijdens de verkiezingen in november hun invloed te uit te oefenen en daarmee de politieke koers veranderen. De belangrijkste call-to-action? Kijk op de website fossielesubsidies.nl en onderteken de brandbrief, stem verstandig of neem deel aan de klimaatmars.

De oplossing

Laat betrokken BN’ers met een grote achterban het verhaal uitleggen aan de hand van concrete voorbeelden in een video die linkt naar fossielesubsidie.nl.

In de eerste 10 seconden druipt er olie langs de gezichten van alle meewerkende BN’ers. Deze introductie houdt de aandacht vast te voor de urgente boodschap wat het afschaffen van fossiele subsidies kan betekenen voor het klimaat.

Het resultaat

Een full length video plus social share pack en 9 teasers voor NPO start, Instagram- en YouTube-ads. De video is viraal gegaan en gedeeld door onder andere Milieudefensie, WNF, Greenpeace, Triodos, Urgenda en Carice van Houten. De cijfers:

  • 348.675 organische views op LinkedIn
  • 587.916 organische en gesponsorde views op Instagram
  • 170.000 gesponsorde views op NPO Start
  • 40.000 gesponsorde views op YouTube
  • 28.000 websitebezoekers
  • 13.000 extra ondertekeningen van de brandbrief aan het kabinet

Behind the scenes

BTS viral video fossiele subsidies fossielvrij NL Raki
BTS viral video fossiele subsidies fossielvrij NL Carice van Houten
BTS viral video fossiele subsidies fossielvrij NL Teun van de Keuken
BTS viral video fossiele subsidies fossielvrij NL Jennifer Hoffman
BTS viral video fossiele subsidies fossielvrij NL Raki

Over Fossielvrij

Fossielvrij gelooft in de kracht van burgermacht om een veiliger klimaat en een betere, rechtvaardige toekomst te bouwen. De Fossielvrij beweging bestaat uit honderden vrijwilligers, lokale en thematische groepen en een klein team van betaalde krachten.