Expertises:

  • Livestreaming
  • Eventorganisatie
  • Webinarstudio

Voor scholen en leraren is het belangrijk om te weten aan welke kaders een onderwijsprogramma moet voldoen. Is er een nieuw onderzoek naar kwaliteit van schoolexamens afgerond? Of worden de onderdelen basisvaardigheden op een andere manier geïnspecteerd? Via deze webinarreeks houdt Inspectie van het onderwijs onderwijsprofessionals op de hoogte van de belangrijkste veranderingen.

Over de plannen voor het mbo wil de inspectie professionals uit het onderwijsveld nader informeren. Daarom organiseerden zij op 18 december 2023 een webinar. Op 16 januari 2024 vond de webinar ‘Kwaliteit schoolexamens VO’ plaats, als vervolg op ons onderzoek naar de kwaliteit van schoolexaminering. Op 18 maart volgde een derde webinar over basisvaardigheden en het toezicht daarop.

De uitdaging

De onderwijsinspectie wil het basisonderwijs, voortgezet onderwijs en het MBO informeren over de nieuwe manier van inspecteren. In deze webinarserie willen zij door middel van een tafel gesprek de juiste informatie delen en het gesprek aan gaan met de kijkers via de live chat door het beantwoorden van de vragen.

 

De oplossing

Een informatief en professioneel webinar met een live chat waar de kijkers vragen kunnen stellen. Iedere webinar in deze serie duurde ongeveer 60 minuten.

In de kantoorsetting zaten naast de presentator telkens 2 sprekers aan tafel. Zij legden op een laagdrempelige manier uit welke aanpassingen er zijn doorgevoerd en wat dit betekent voor de praktijk.

In de grote studio zaten vijf mensen aan tafel: een presentator en vier tafelgasten. Achter de schermen zat een team van moderators om alle vragen van de kijkers te verbinden met de zaal.

Het resultaat

Het webinarserie heeft ruim 3500 inschrijvingen opgeleverd. De webinarvideo’s zijn opgenomen, ondertitelt en geplaatst op de website van onderwijsinspectie, zodat ze terug te kijken zijn. Bekijk de webinars hier:

 

Interactieve tafelgesprekken

Over Inspectie van het Onderwijs

De Onderwijsinspectie beoordeelt de kwaliteit van het onderwijs op scholen en andere onderwijsinstellingen. De inspectie bekijkt of scholen en opleidingen voldoen aan de wetten en regelgeving en of ze hun financi├źn op orde hebben.