Expertises:

  • Video
  • Livestream / webinar

“Nederland is kwetsbaar, en de lijn die jullie volgen van Breda naar Groningen laat zien waar Nederland misschien wel in de toekomst ophoud te bestaan.”

Een kleine greep uit het verhaal van de Watergezant van Nederland: Henk Ovink. Samen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven, andere prominenten en 800 deelnemers fietsen zij voor bewustwording voor het veranderen klimaat.

Hoe breng je zo’n prachtige mooie dag in beeld, maar breng je de urgente boodschap ook onder de aandacht? Omdat het klimaat ook aan ons hart gaat hebben wij een video en livestream verzorgt. Aangezien Cycling 4 Climate een goed doel is hebben wij de livestream volledig gedoneerd.

De uitdaging

De klimaatcrisis is inmiddels een veelgehoorde boodschap. Voor ons is de uitdaging om deze vervelende boodschap op een positieve maar toch urgente manier te brengen. Het doel van Cycling 4 Climate is om zoveel mogelijk mensen te activeren met fietsen.

Het doel van deze campagne is om mensen de boodschap mee te geven dat zij diverse acties kunnen doen die positief bijdragen aan het klimaat, zonder daarbij te oordelen of een negatief gevoel achter te laten.

De oplossing

Ter voorbereiding op het de fietstocht, organiseerden we een livestream voor de ingeschreven deelnemers om tips & tricks te krijgen voor de race, en om te activeren om meer voor het klimaat te doen.

  • Voormalig profwielrenner Maarten Tjallingii fietste live mee in de studio, terwijl hij tips deelde met de deelnemers 

De jaarlijkse Climate Classic legden wij vast op video. Maar wel op een andere manier dan een standaard aftermovie. Deze video is opgezet met een tweeledig doel: 

  • Creëren van bewustwording en activeren om je eigen ecologische voetafdruk te verlagen.
  • Een geweldig mooie dag weergeven dankzij de positieve sportieve energie van de vele deelnemers 

Het resultaat

De voorbereidende livestream was een succes met meer dan 200 kijkers.
Hiernaast is de video op diverse kanalen na 2 maanden al meer dan 5.000 bekeken met meer dan 130 likes.

Dit belooft veel goeds voor de komende jaren, waarbij ook wij blijven reflecteren op onze  ecologische voetafdruk.

Bekijk de livestream hieronder

Over Cycling 4 Climate

Cycling 4 Climate organiseert fietsevenementen met als doel bewustwording rond de klimaatcrisis te vergroten en mensen op een leuke manier in beweging te brengen.
Fotocredits gaan naar Eppo Karsijns (Red Pixl Media)