Expertises:

  • Video
  • Livestream / webinar

“Nederland is kwetsbaar, en de lijn die jullie volgen van Breda naar Groningen laat zien waar Nederland misschien wel in de toekomst ophoudt te bestaan.”

Een kleine greep uit het verhaal van de Watergezant van Nederland: Henk Ovink. Samen met staatssecretaris Stientje van Veldhoven, andere prominenten en 800 deelnemers fietsen zij voor bewustwording van het veranderende klimaat.

Hoe breng je zo’n prachtige dag in beeld én breng je de urgente onderliggende boodschap onder de aandacht? Omdat het klimaat ook ons aan het hart gaat verzorgen wij een video en livestream. Aangezien Cycling 4 Climate een goed doel is doen wij dat natuurlijk belangeloos.

De uitdaging

De klimaatcrisis is inmiddels een veelgehoord onderwerp. Voor ons is de uitdaging om deze vervelende boodschap op een positieve maar toch urgente manier te brengen. Het doel van Cycling 4 Climate is om zoveel mogelijk mensen te activeren met fietsen.

Het doel van deze campagne is om mensen de boodschap mee te geven dat zij zelf iets kunnen doen om positief bij te dragen aan het klimaat.

De oplossing

Ter voorbereiding op het de fietstocht, organiseren we een livestream voor de ingeschreven deelnemers. Zo krijgen zij tips & tricks voor de race en ideeën én inspiratie om iets voor het klimaat te doen.

  • Voormalig profwielrenner Maarten Tjallingii fietst live mee in de studio, terwijl hij tips geeft aan de deelnemers 

De jaarlijkse Climate Classic leggen wij vast op video. Maar wel op een andere manier dan een standaard aftermovie. Deze video is opgezet met een tweeledig doel: 

  • Creëren van bewustwording en activeren van deelnemers, om zo de eigen ecologische voetafdruk te verlagen.
  • Een fantastische dag weergeven dankzij de positieve sportieve energie van de vele deelnemers. 

Het resultaat

De voorbereidende livestream was een succes met meer dan 200 kijkers.
Daarnaast is de video op diverse kanalen na twee maanden al meer dan 5.000 keer bekeken.

Dit resultaat belooft veel goeds voor de komende jaren, waarbij ook wij blijven werken aan onze eigen  ecologische voetafdruk.

Bekijk de livestream hieronder

Cases | Video | Bewustwording klimaatcrisis Cycling 4 Climate

Over Cycling 4 Climate

Cycling 4 Climate organiseert fietsevenementen met als doel bewustwording rond de klimaatcrisis te vergroten en mensen op een leuke manier in beweging te brengen.
Fotocredits gaan naar Eppo Karsijns (Red Pixl Media)