Wij krijgen de opdracht een animatievideo te maken over hoe je afval kan omzetten in energie. En dat binnen 72 uur… Challenge accepted!

De uitdaging

Het is een enorme leuke uitdaging. Binnen drie dagen van niets tot een fijne animatievideo komen. Maris Projects komt bij ons met deze vraag, omdat ze het project gaan pitchen bij Diederik Samsom. Om aan te haken bij de ontwikkeling van een Green Deal en een Europese klimaatwet.

 

De oplossing

Wij gaan een animatievideo maken om te laten zien hoe je afval omzet in energie. metmotion gaat deze klus binnen 72 uur klaren, van productie tot eindproduct.

Wat komt hier allemaal bij kijken?

  1. Een gesprek met de klant
  2. Brainstormsessie
  3. Concept en script ontwikkeld
  4. Storyboard getekend
  5. Stijl opgezet
  6. Script geschreven
  7. Animatie gemaakt
  8. Muziek SFX
  9. Opleveren animatiefilm

Het resultaat

We hebben de opdracht voltooid met een team van vier man. Deze geoliede samenwerking heeft een toffe video van 1,5 minuut opgeleverd waarin duidelijk wordt uitgelegd hoe Maris projects schone energie opwekt.

Maris Projects richt zich op het verwerken van afvalproducten naar nuttige producten. Ze zetten puur afval om naar koolstof en waterstof. Dit wordt vervolgens weer gebruikt om energie te maken. Dit proces wordt uitgevoerd door de Bio Energyzer. Door dit systeem produceren ze 100% schonen stroom en 0% Co2.