Over de auteur

Timo weet wat er speelt als het gaat om marketing en hier het allerbeste uit te halen. Deze kennis deelt hij graag met je!

Kom in contact met Timo

Onderwerpen op deze pagina

  • Wat zijn social media tools?
  • Welke social media tools heb je?
  • Waarom social media tools gebruiken?
  • Hoe kies je de juiste tool?

Social media is bijna onmisbaar voor bedrijven. Je kunt communiceren met je doelgroep en naamsbekendheid opbouwen. Door een kijkje in de keuken te bieden, geef je jouw bedrijf meer persoonlijkheid. Het is vooral belangrijk dat je (inter)actief bent en zo je volgers en klanten betrokken houdt bij je bedrijf. Het kan lastig zijn om regelmatig iets te posten. Maar daarvoor is een social media tool het perfecte hulpmiddel.

Wat zijn social media tools?

Social media tools zijn digitale diensten die je kan gebruiken voor het beheren, automatiseren, analyseren en verbeteren van je social media. Iedere social media tool heeft zijn eigen voordelen. Een goede tool helpt jou bij het inplannen en online zetten van je foto’s, video’s en animaties. Hierdoor wordt het stukken makkelijker om je doelen te bereiken.

Welke social media tools heb je?

Er zijn meerdere tools die je kunt gebruiken voor het automatisch inplannen van je socials. Zo heb je Later, Hootsuite, Loomly, Coosto en Socialpilot. Deze tools maken gebruik van een maandabonnement met verschillende tarieven. Ben je op zoek naar een gratis tool? Dan heb je Buffer, Crowdfire, CoSchedule, Meta Business Suite en SocialOomph. Toch zijn vaak deze tools niet helemaal gratis. Het verschilt per tool welke functies gratis zijn en voor welke diensten een gratis account geüpgraded moet worden naar een betaalde versie. Meta Business Suite is volledig gratis. Een voorwaarde is wel dat je een business account maakt. Daarmee kun je alle posts voor Instagram en Facebook inplannen. Dit zijn niet alle tools die je hebt, er zijn er nog veel meer.

Waarom social media tools gebruiken?

Voor het automatisch plaatsen van je content zet je de gemaakte content in de kalender van de gekozen tool. Dat zorgt ervoor dat je een constante reeks aan content hebt. Dit is belangrijk om de betrokkenheid van je doelgroep te behouden. Door het inplannen krijg je een overzicht voor het behouden van de soorten content die je plaatst. Zo blijft je content gevarieerd en kom je er makkelijker achter welke content wel of niet werkt voor jouw doelgroep. Hoe verder je vooruit plant, des te beter je bent voorbereid voor de toekomstige gebeurtenissen, bijvoorbeeld feestdagen. Blijf wel flexibel en maak ruimte voor spontane momenten waaruit vaak de leukste content ontstaat. Met een goede contentkalender houd je overzicht welke content je waar en wanneer plaatst. Met een social media tool kun je alle post per kanaal inplannen en heb je vervolgens je handen vrij voor andere werkzaamheden of het maken van nog meer interessante content. Het is daarom ook belangrijk dat je een social content kalender maakt. Wil je weten hoe je deze maakt? Lees het hier.

Hoe kies je de juiste tool?

Er zijn veel opties. We begrijpen dat je misschien niet weet welke je moet kiezen. Kijk naar wat je behoeftes zijn. Heb je een budget om te besteden, op welke platforms wil je delen en hoelang wil je deze tool gebruiken? Zodra je dit voor jezelf duidelijk hebt, kun je de tools met elkaar vergelijken en een keuze maken. Daarnaast kun je ook de proefperiodes gebruiken om te ervaren hoe de tool werkt en of het aansluit op jouw eisen.

Wij hebben de kenmerken van de gratis tools bij elkaar gezet, zodat je makkelijk een selectie kan maken.

 bufferCoScheduleCrowdfireSocialOomphMeta business
suite
Social media
accounts
3 Accounts2 Accounts3 Accounts1 Account2 Accounts
platformsFacebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
TikTok
Google
Mastodon
Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
Pinterest
TikTok

Facebook
Instagram
Twitter
LinkedInFacebook
Instagram
Twitter
LinkedIn
Discord
Mastodon

Facebook
Instagram

Berichten inplannen per dag

10 per kanaal15 per kanaal10 per kanaalOnbeperktOnbeperkt
BeheerdersMaximaal 1 gebruikerMaximaal 1 gebruikerMaximaal 1 gebruikerMaximaal 1 gebruikerMaximaal
6 gebruikers
Gratis support 

Kun jij wel wat hulp gebruiken? Wij gaan met plezier met jouw social media aan de slag! Kies het metmotion+ content abonnement die past bij jouw behoefte en wij zorgen ervoor dat jij het beste resultaat uit jouw social media gaat halen.