Over de auteur

Timo weet wat er speelt als het gaat om marketing en hier het allerbeste uit te halen. Deze kennis deelt hij graag met je!

Kom in contact met Timo

Topics in dit artikel

  • 1. De bumper ad is een korte videoadvertentie van maximaal 6 seconden, waarmee je meer awareness rondom je merk creëert.
  • 2. Een andere videotrend is authenticiteit. Authenticiteit betekent echt, betrouwbaar en geloofwaardig.
  • 3. Videobanners worden steeds vaker op websites gebruikt. Een videobanner is een korte achtergrondvideo die gelijk afspeelt.

Trends komen en gaan en ook in 2021 zullen er nieuwe videotrends ontstaan of zullen bestaande trends zich steeds verder ontwikkelen. Hieronder een overzicht van 3 videotrends waarvan wij denken dat die in 2021 erg populair zullen worden.

1. Bumper ad

De bumper ad is een korte videoadvertentie van maximaal 6 seconden, waarmee je meer awareness rondom je merk, product of dienst kan creëren. Daarnaast hebben we steeds meer behoefte aan snelle en korte video’s en is de attentiewaarde van de kijker verlaagd. Bumper ads zijn hier een perfecte oplossing voor.

Voorbeeld

De korte advertentie ‘Office party’ van Hefty is een goed voorbeeld van een bumper ad. Deze 6 seconden video maakte deel uit van de ‘Party hefty’ campagne en was vooral gericht op het creëren van meer merkbekendheid.

2. Authenticiteit

Een andere videotrend is authenticiteit. Authenticiteit betekent echt, betrouwbaar en geloofwaardig. Authentieke video’s vertellen het echte verhaal, wat de pure boodschap van een bedrijf is, zonder er een commerciële laag aan toe te voegen. Door ‘echte’ mensen en ‘echte’ situaties te belichten, kan het publiek zich in het verhaal herkennen en krijgt het een hogere gevoelswaarde. Authenticiteit is essentieel om een goede band met het publiek te krijgen. In 2021 en de jaren daarna zal dit daarom echt een standaard binnen video’s worden.

Voorbeeld 

Deze mini dove film gaat over het verschil tussen hoe wij onszelf zien en hoe anderen ons zien. ‘echte’ vrouwen stellen zichzelf aan de hand van eigen beschreven portretten bloot aan het publiek. Door twee portretten met elkaar te vergelijken (1 zelf beschreven en 1 beschreven door een ander) realiseren de vrouwen zich dat ze eigenlijk veel mooier zijn dan ze denken. Het doel van de video is om de Dove’s ‘real beauty’ visie aan de doelgroep over te brengen

https://youtu.be/XpaOjMXyJGk

3. Videobanner

Videobanners worden steeds vaker op websites gebruikt. Een videobanner is een korte, loopende video, die vanzelf afspeelt wanneer je op een website komt. Ze bestaan uit korte, belangrijke of opvallende fragmenten. Het is een goed medium om websitebezoekers direct een sterk beeld te geven van een bedrijf of product. Bovendien wordt de integratie van video in websites door de videobanner steeds natuurlijker en sprekender.

Voorbeeld 

Een herkenbaar voorbeeld is de videobanner op Netflix. Zodra je op de website komt wordt een kort fragment afgespeeld van een nieuwe serie. Hiermee proberen ze de interesse van de bezoeker te trekken.

2021 het jaar van kwalitatieve content

In 2020 stond video marketing vooral in het teken van de verschuiving van desktop naar mobiel, maar naar verwachting zal er in 2021 meer focus komen op kwalitatieve content. De nadruk zal meer gaan liggen op de content en de boodschap van webinars. We hebben dus genoeg om naar uit te kijken dit komende jaar!